Bröllopsfotografering 2020

-med Fotograf Agnes Achrén

Spontana ögonblick,

Jag är med där det händer, oavsett om ni anlitar mig till endast porträtt eller en heldag. Att vara snabb med kameran och fånga ögonblick har under alla år med kameran i handen varit något jag brinner starkt för. 

vackra miljöer

Ingen tråkig, vit bakgrund i någon svettig fotostudio. Tillsammans fångar vi årstidens ljus i kreativa porträtt. Jag är fotografen för er som älskar bilder med färg, kontraster och magiskt motljus.

& minnen för livet

Mitt uppdrag är att föreviga er dag i fina bilder och fånga dessa oförglömliga ögonblick för alltid. Vi kommer tillsammans skapa bilder som ni kan se tillbaka på för resten av livet och i generation efter generation. 

Hon bakom kameran

Agnes Achrén, Norbergstjej född 1998 

 

När jag i tvåan på gymnasiet fick höra talas om Ung Företagsamhet tog jag beslutet att våga satsa på min allra största dröm, att bli fotograf. Ett beslutet som jag inte ångrar en sekund idag. Med 14 inbokade bröllop inför sommaren 2017 startade jag upp mitt företag och drömyrke, bara några veckor innan studenten.

 När jag inte står med en kamera i högsta hugg hittar ni mig i ett par slalompjäxor eller på närmaste livekonsert. Musik har alltid varit något som legat mig varmt om hjärtat. Jag bor och utgår ifrån Norberg i norra Västmanland men reser mer än gärna för att göra fotograferingen möjlig för er! 

Att få uppdraget som fotograf på en så stor dag är en enorm ära. Bröllop är enligt mig bland det absolut vackraste en fotograf kan föreviga i bild. Alla fotografer har olika stilar och det är viktigt för mig att ni som blivande brudpar känner att jag är precis rätt fotograf för er!

Såhär går det till...

Boka

Vilken fotograf ni än vill anlita så rekommenderar jag er att ta kontakt så fort ni har ert datum. Som bröllopsfotograf börjar bokningarna trilla in redan över ett år i förväg. Längst ner på denna sida finns ett formulär som ni kan fylla i för att skicka en bokningsförfrågan till mig. Jag återkommer till er så snart jag kan med besked om datumet!

Om jag är tillgänglig för er, men ni vill fundera och kanske träffa mig över en fika först? Det går bra att reservera datumet i 10 dagar, sedan blir datumet tillgängligt för andra bröllopsbokningar igen. 

Vill ni boka datumet direkt? Åh va kul! En bokningsavgift faktureras som sedan dras av på slutfakturan. När avgiften är betald är er bokning registrerad.

Planering

För att era bröllopsbilder ska bli så fina och personliga som möjligt är det till stor hjälp att få höra era tankar och önskemål inför fotograferingen. Vi bokar in ett bröllopsmöte där vi tillsammans kommer att planera hela upplägget av fotograferingen. Jag lyssnar till era önskemål, vi tittar på inspirationsbilder och besöker även tänkta platser med möjlighet till provfotografering. Ni får mer än gärna känna på att stå framför kameran. Vi ska även kolla ut reservplaner om det mot förmodan blir regn så vi kan fotografera porträtten under tak.

 

Vid bröllopsmötet skriver vi även kontrakt på vad uppdraget innebär. Ni kommer att få ta del av avtalen i förväg. Konsultationen ingår alltid hos mig och tillför inga extra kostnader.

Fotografering

Mitt uppdrag är att föreviga er dag i fina bilder och fånga dessa oförglömliga ögonblick för alltid. Vi kommer tillsammans skapa bilder som ni kan se tillbaka på för resten av livet och i generation efter generation. 

Till fotograferingen har jag bakat ihop alla era önskemål tillsammans med mina ideér. Jag vill att ni ska uppleva porträttfotograferingen som rolig, mysig, spontan och självklart full av kärlek. Det här är eran stund tillsammans. Se det som en liten paus att andas ut och ta in allt mitt under denna speciella dag.  Under fotograferingens gång kommer jag med tips och råd, så ni behöver aldrig oroa er för att ni inte vet vad ni ska göra. Vi jobbar bara med naturliga poser som får er att se spontana, avslappnade och kära ut. Jag gillar att skapa bilder med mycket variation i urvalet. Ni kommer att få en fin blandning av både helbilder, halvbilder, närbilder och detaljbilder. 

Retusch

Efter fotograferingen går jag igenom alla rawfiler i datorn, plockar ut de bästa guldkornen och ger dem lite extra kärlek i mina bildredigeringsprogram. Att göra urgallring är en viktig service jag erbjuder mina kunder för att ni ska slippa se dubbletter, oskarpa bilder, bilder där folk gör lustiga miner eller blundar. 

Leverans

När bildbehandlingen är klar, samt att jag mottagit er fulla betalning levereras era bilder högupplösta med fri användningsrätt på ett fint USB. Självklart finns jag kvar för er efteråt om ni vill ha tips på vad ni kan göra med bilderna!

 

Efter fotograferingen finns det även möjlighet att beställa bilderna i form av fotoprodukter.

♡♡♡

“Så nöjd med de fantastiska bröllopsbilderna vi fick! Agnes fick oss att känna oss avslappnade och vi hade roligt under fotograferingen. Hon har en förmåga att fånga ljuset och lyssnade på våra önskemål. Rekommenderar Agnes av hela hjärtat!"

- Linda Yliniemi

En värdefull investering i er bröllopsdag

PRISER 2020

Här kan ni bläddra bland mina prispaket och läsa mer om vad dessa innehåller.

Planerar ni höst/vinterbröllop 2019? Ni erbjuds rabatterad prislista.

♡♡♡

 

"Agnes är en otroligt begåvad, engagerad och tålmodig fotograf. Hon fotograferade på vårt bröllop och vi kan inte vara mer nöjda! Hon fångar känslan i det som händer utan att på något sätt behöva anordna bilden. Hennes engagemang är enormt och det syns genom varje bild. Rekommenderar henne varmt till alla! 

- MATILDA JOHANSSON

Frågor & svar

♡ Vad händer om det regnar på fotograferingen?

Jag kommer ALLTID att ha en plan B i bakfickan! Det sista jag vill är att vi ska bli stående i spöregn med frågan "jaha vad gör vi nu". Nej nej! Redan på våran konsultation har vi tillsammans tittat ut reservplaner om det mot förmodan skulle bli en regnig sommar. Oavsett om det är en tjusig hotellsvit eller ett enkelt altantak, så går det att trolla en hel del med kameran och korta skärpedjup för att lösa situation på bästa möjliga sätt! 

♡ Vi gifter oss nästa sommar, när ska vi boka bröllopsfotograf?

Nu nu nu! Så fort ni har ert datum rekommenderar jag er att kontakta den/de fotografer ni är intresserade av att anlita. Bokningarna trillar in redan ett år i förväg. Hos mig behöver ni inte ens ha bestämt vilket prispaket ni vill köpa. Det viktigaste är att jag vet om vilket datum bröllopet äger rum så kan jag reservera det åt er.

♡ Vad innebär first look?

First look arrangers så att ni får bilder på ert första möte. Detta är något för er som verkligen vill ha spontana samt genuina reaktioner och känslor i bröllopsalbumet!

♡ Vad händer om fotografen blir sjuk?

Hon dyker upp ändå! Jag skulle ALDRIG lämna ett brudpar i sticket. Om olyckan mot all förmodan skulle vara framme så att skador uppkommer på min utrustning eller att jag blir allvarligt sjuk så gör jag allt för att ordna tillfällig utrustning eller en likvärdig ersättare till eran fotografering.  Jag har ett stort nätverk av både professionella fotografer och duktiga studenter från fotoskolan. 

♡ Fota porträtten före eller efter vigseln, vilket är bäst? 

Jag kan alltid komma med råd utifrån hur eran planering av dagen ser ut, men i slutendan är det ändå ni som måste bestämma själva. Jag upplever att fotograferingarna efter vigseln har varit mer avslappnade. Vigseln är ofta det nervösa momentet och när det är avklarat kan brudparet börja slappna av. Har ni gott om tid innan en eventuell bröllopsfest/middag så rekommenderar jag detta alternativ. Däremot så har de flesta av mina brudpar valt att fotografera sig innan vigseln, och det går ju faktiskt minst lika bra. 

 

♡ Hur får vi använda bilderna som vi får efter fotograferingen?

Ni får använda bilderna helt fritt! Beställa hur många förstoringar ni vill, dela med er i sociala medier, på bloggen eller i lokaltidningen. Men jag vill alltid att ni anger mig som fotograf! Och så hjälper jag gärna till att redigera om ni har några önskemål på att förändra bilden. Ett tokigt Instagramfilter kan tyvärr ge en missvisande bildar mitt varumärke!

♡ Kan vi få leveransen snabbare om du struntar i att redigera bilderna åt oss?

Nej. Bilderna som kommer ur kameran är såkallade RAW - filer. Filer som enbart innehåller siffror och information om vad bilden innehåller. Efter fotograferingen måste jag gå igenom alla rawfiler i datorn, plockar ut de bästa guldkornen och ger dem lite extra kärlek i mina bildredigeringsprogram.-  För att konvertera dessa till sebran JPG bilder åt er! Att göra urgallring är en viktig service jag erbjuder mina kunder för att ni ska slippa se dubbletter, oskarpa bilder, bilder där folk gör lustiga miner eller blundar.

♡ Vad ska vi tänka på gällande backup av våra bilder?

Era bröllopsbilder kommer att säkerhetskopieras på tre ställen hos mig tills att ni fått er leverans. USB minnet bör kopieras till er dator och allra helst till en extern hårddisk. Det är mina rekommendationer! Men förhoppningsvis stannar bilderna inte på datorns skrivbord och blir istället fina produkter synliga i ert hem!

♡ Vi har önskemål utöver dina färdiga bröllopspaket, är det möjligt att lösa?

Fråga! Jag är alltid flexibel och kan sy ihop ett paket som passar er dag och era önskemål!

♡  Varför är en bröllopsfotografering mycket dyrare än en vanlig familjefotografering?  

Det finns många faktorer till denna prisskillnad. Dels så ingår inga bilder i mina "enkla familjeporträtt paket". Dessa får kunden köpa själva efteråt. I bröllopspaketen ingår alltid bilderna. En annan anledning är även att era bröllopsbilder har ett större värde. Det finns bara en chans att ta dem och det är på er bröllopsdag. Familjefotograferingen går att ta igen. Till bröllop har jag även en mycket större teknisk utrustningen mig, jag lägger även fler antal timmar på ett bröllop såväl förberedelser, konsultation och planering som efterarbete och de timtal jag lägger på att gå igenom allt material, sålla och redigera inför leverans. Det finns många "osynliga" timmar där fotografen jobbar med ert bröllop, det är inte bara under den stora dagen. 

 
Bokningsförfrågan

Så kul att ni är intresserade av att boka mig! Jag rekommenderar er att ta del av den information som finns på sidan innan ni skickar er bokningsförfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer jag till er så snart som möjligt! Försök att fylla i så utförligt som ni bara kan, för att jag ska kunna planera fotograferingen så bra som möjligt behöver jag all info jag kan få.

arrow&v

© Fotograf Agnes Achrén 2019 | Innehar F-skatt