"Agnes är en otroligt begåvad, engagerad och tålmodig fotograf. Hon fotograferade på vårt bröllop och vi kan inte vara mer nöjda! Hon fångar känslan i det som händer utan att på något sätt behöva anordna bilden. Hennes engagemang är enormt och det syns genom varje bild. Rekommenderar henne varmt till alla! 

- MATILDA & EMIL

Hon bakom kameran

När jag i tvåan på gymnasiet fick höra talas om Ung Företagsamhet tog jag beslutet att våga satsa på min allra största dröm, att bli fotograf. Ett beslutet som jag inte ångrar en sekund idag. Med 14 inbokade bröllop inför sommaren 2017 startade jag upp mitt företag och drömyrke, bara några veckor innan studenten.

 

Mitt hjärta bankar extra för musik, hundar, en solig dag i skidbacken och fina solnedgångar. Jag är uppvuxen i Norberg men bor i dagsläget med min pojkvän i Morgongåva som ligger mellan Uppsala och Sala. Här har jag hunnit hitta många nya fina fotoplatser som jag gärna vill visa er! Men det händer ju faktiskt att jag reser för fotograferingar ibland också. 

Jag är den stora kusinen som barnen drar iväg med för lek när de vuxna dricker kaffe och jag är grannen som inte haft något emot att sitta barnvakt en lördagkväll. Med erfarenhet från vikariat inom grundskolan och som skidskolelärare i Klackbergsbacken har jag den pedagogik, lek och tålamod som krävs för att ni ska åka hem med fina bilder på hela familjen. Jag beskrivs mestadels som lugn, lyhörd, påhittig och humoristisk. Min första instinkt i nya sammanhang är att läsa av människor och situationen istället för att köra över andra och ta plats. Jag ser nästan alltid bilderna jag vill ta i huvudet i förväg och är inte blyg för att vägleda er genom fotograferingens gång.

Fotograf Agnes Achrén erbjuder fotografering av porträtt, bröllop och evenemang. Tillsammans fångar vi årstidens ljus i kreativa porträtt. Hoppas just du blir nyfiken på att fotografera med mig! Varmt välkommen hit!

 

 

Är vi en Perfect Match?

Jag är fotografen för dig som älskar vacker natur, fina färger och magiskt motljus. Jag är fotografen för dig som tycker spontant är bäst och att bilderna som är "tagna i smyg" har något alldeles speciellt. När vi fotograferar tillsammans så kommer jag absolut inte förvänta mig att ni ska sitta stilla, le på beställning och titta in i kameran 45 minuter i sträck. Jag vill fånga något äkta och genuint. Humor, lekfullhet, kreativitet och tålamod finns redan nerpackat i kameraväskan. Under mina fotograferingar får man busa, kramas och gosa!  

 

Jag är otroligt barnkär och är inte rädd för att verka pinsam. Det är på deras villkor och jag skulle säga att jag har förmågan att hitta balansen mellan just det och att "trixa" för fånga barnens intresse till det vi ska göra och möta dem på deras nivå. Faktiskt inte en självklarhet hos alla fotografer. 

 

Väldigt ofta möter jag brudpar som känner sig fruktansvärt obekväma framför kameran (oftast män, som dessutom blivit övertalade om att ha någon fotografering över huvudtaget, haha). Och tro mig, jag förväntar mig ingen kameravana egentligen hos någon av mina kunder. Det är väldigt ovanligt. Som ni säkert kan lista ut så tilltalar det mig estetiskt att ta bilder som är "tagna i smyg". Jag tycker det är väldigt fint med bilder där man liksom "tittar på" och att bilden speglar det som finns just bara mellan er. Men det är även ett himla bra knep för alla mina modeller som känner sig stela när en fet kamera dyker upp i nyllet. För när ni får vara just ni, så som ni är, prata, skratta och skoja som vanligt, så brukar det mesta falla sig helt naturligt av sig självt.

Jag tror ni är rätt kund för mig om ni älskar att föreviga minnen, att ni ser värdet och investeringen i jobbet och hantverket jag utför personligt för just er. Ni är rätt kund för mig om ni har förståelse och medvetenhet för att jag kommer lägga stort engagemang på eran fotografering och särskilt ljuset då det faktiskt är det viktigaste jag har att jobba med för att få fina bilder. 

FÖLJ MIG!

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Namnlöst-1

© Fotograf Agnes Achrén 2021 | Innehar F-skatt