BRÖLLOP 2021/2022/2023
HEJ & VARMT
VÄLKOMMEN HIT

Letar ni efter en bröllopsfotograf? Att få uppdraget som fotograf på en så stor dag är en enorm ära. Bröllop är enligt mig bland det absolut vackraste en fotograf kan föreviga i bild. Alla fotografer har olika stilar och det är viktigt för mig att ni som blivande brudpar känner att jag är precis rätt fotograf för er! Spontana ögonblick, vackra miljöer och minnen för livet! Jag är fotografen för er som vill titta tillbaka på bröllopsdagen genom bilder med färg och liv. Bilder som bara ökar i värde med tiden. Varmt välkommen att boka en värdefull investering! 

SPONTANA ÖGONBLICK

Jag är med där allt händer, oavsett om ni anlitar mig till enbart porträtten eller en heldag. Att vara snabb med kameran och fånga ögonblick har under alla år med kameran varit något jag brinner starkt för. 

VACKRA

MILJÖER

Tillsammans fångar vi årstidens ljus i kreativa porträtt. Jag är fotografen för er som älskar bilder med färg, kontraster och magiskt motljus

MINNEN

FÖR LIVET

Mitt uppdrag är att föreviga er dag i fina bilder och fånga dessa ögonblick för alltid. Vi kommer att skapa bilder som ni kan se tillbaka på för resten av livet och i generation efter generation. 

_DSC1285lgp_edited.png
_DSC7124-333.jpg
_DSC4021-1.jpg
_DSC4856.jpg

"Jag och min nyblivna hustru vill lyfta fram hur tacksam vi är över att vi anlitade Agnes som vår fotograf för vår speciella dag. Jag själv som kameraskygg, kände mig väl omhändertagen. Tack än en gång från mig och Ylva."  - Niklas

"Tack snälla snälla du <3 Förstå vilka minnen du skapat för oss att ta med resten av livet. Så tacksam för underbara bilder". - Sofia

HON BAKOM KAMERAN

Agnes Achrén, Norbergstjej född 1998

Med 14 inbokade bröllop inför sommaren 2017 startade jag upp mitt företag och drömyrke, bara några veckor innan studenten. Det var nämligen resan med UF-företag i gymnasiet som fick mig att våga satsa på min allra största dröm, att bli fotograf.

Jag är uppvuxen i Norberg men bor sen ett år tillbaka i Morgongåva med min kille Mattias och Golden retriver valpen Inez. Förutom på promenad i skogen trivs jag bäst i skidbacken solig vinterdag, vid sjön en sommarkväll eller på konsert med mina vänner. Dessutom har jag alltid varit väldigt barnkär och därför har det fallit mig naturligt att fotografera just många barnfamiljer. 

Jag beskrivs mestadels som lugn, lyhörd, påhittig och humoristisk. Min första instinkt i nya sammanhang är att läsa av människor och miljöer istället för att köra över andra och ta plats. Jag ser ofta framför mig bilderna jag vill ta och är inte blyg för att vägleda er genom fotograferingens gång. 

Sommaren 2020 passerade jag 30 förevigade brudpar sen jag började för 4 år sedan. 

Det var lite kort om mig. Men den här speciella dagen ska ju faktiskt handla om er! 

Från bokning till leverans..

1. Bokningsförfrågan.

Vilken fotograf ni än vill anlita så rekommenderar jag er att ta kontakt så fort ni har ert datum. Som bröllopsfotograf börjar bokningarna trilla in över ett år i förväg. Känns min bildstil rätt i magen och i hjärtat får ni mer än gärna skicka en bokningsförfrågan. Den är inte bindande på något sätt utan bara en första kontakt! Jag återkommer till er så snart jag kan med besked om datumet! 

Om jag är tillgänglig för er så reserverar jag datumet i 10 dagar, då hinner vi kika på avtalet och svara på eventuella funderingar. 

Det händer tyvärr att jag får säga nej till bokningsförfrågningar när ett annat brudpar har hunnit före. Alltid så tråkigt, men jag kommer varmt rekommendera någon av mina kollegor i fotobranschen.

3.Bröllopsmöte

För att era bröllopsbilder ska bli så fina och personliga som möjligt är det till stor hjälp att få höra era tankar och önskemål inför fotograferingen. Vi bokar in ett bröllopsmöte där vi tillsammans kommer att planera hela upplägget av fotograferingen. Jag lyssnar till era önskemål, vi tittar på inspirationsbilder och besöker även potentiella platser. Vi ska även kolla ut reservplaner om det mot förmodan blir regn så vi kan fotografera porträtten under tak.

Bor vi allt för långt ifrån varandra sker mötet digitalt.

5.Retusch

Efter fotograferingen går jag igenom alla rawfiler i datorn, plockar ut de bästa guldkornen och ger dem lite extra kärlek i mina bildredigeringsprogram. Att göra urgallring är en viktig service jag erbjuder mina kunder för att ni ska slippa se dubbletter, oskarpa bilder, bilder där folk gör lustiga miner eller blundar. 

Efterarbetet med bilderna tar många timmar för en fotograf och det är inget moment som vi kan "hoppa över", för att t.ex. få en snabbare leverans. Tänk er det som en bulldeg, jag har samlat in alla ingredienser, men nu behöver bullarna formas, jäsas och gräddas i ugnen! Däremot skickar jag er mer än gärna några smakprover dagarna efter bröllopet. 

2. Boka

Ta tid för att läsa igenom den information som finns här på hemsidan och som jag kommer skicka till er. För att fullfölja er bokning behöver ni godkänna vårat avtal i Kivra, lämna lite kontaktuppgifter och betala in en bokningsgaranti. Summan dras av på slutfakturan men betalas inte tillbaka om ni avbokar uppdraget helt.

Ni kommer även att få svara på min checklista, den ger mig en bättre bild av era förväntningar och önskemål på bröllopsbilderna. 

4.Fotografering

Mitt uppdrag är att föreviga er dag i fina bilder och fånga dessa oförglömliga ögonblick för alltid. Vi kommer tillsammans skapa bilder som ni kan se tillbaka på för resten av livet och i generation efter generation. 

Till fotograferingen har jag bakat ihop alla era önskemål tillsammans med mina ideér. Jag vill att ni ska uppleva porträttfotograferingen som avslappnad, rolig, mysig, spontan och självklart full av kärlek. Det här är eran stund tillsammans. Se det som en liten paus att andas ut och ta in allt mitt under denna långa dag. Under fotograferingens gång kommer jag ge er tips och ideér, så ni behöver inte känna någon osäkerhet i vad ni ska göra eller hur ni ska stå. Vi jobbar bara med naturliga poser som får er att se spontana, avslappnade och kära ut. Jag gillar att skapa bilder med mycket variation i urvalet. Ni kommer att få en fin blandning av både helbilder, halvbilder, närbilder och detaljbilder. 

6.Leverans

När bildbehandlingen är klar, samt att jag mottagit er fulla betalning levereras era bilder högupplösta med fri användningsrätt på ett fint USB. Självklart finns jag kvar för er efteråt om ni vill ha tips på vad ni kan göra med bilderna!

 

Efter fotograferingen finns det även möjlighet att beställa fotoprodukter direkt ifrån mig. Jag har ett litet men noga utvalt sortiment som jag fyller på och utökar allt eftersom. Jag erbjuder bl.a. fina linneboxar, fine art printar, dragspelsalbum och fotoblock.

_DSC7812.JPG
_DSC7702.JPG

"Agnes är en otroligt begåvad, engagerad och tålmodig fotograf. Hon fotograferade på vårt bröllop och vi kan inte vara mer nöjda! Hon fångar känslan i det som händer utan att på något sätt behöva anordna bilden. Hennes engagemang är enormt och det syns genom varje bild. Rekommenderar henne varmt till alla!" - Matilda

_DSC6803-2.jpg
_DSC1054.JPG
FRÅGOR & SVAR

♡ Vad händer om det regnar på fotograferingen?
Vi kommer ALLTID att ha en plan B i bakfickan! Det sista jag vill är att vi ska bli stående i spöregn och inte veta vart vi ska ta vägen. Redan på våran konsultation har vi tillsammans tittat ut reservplaner om det mot förmodan skulle bli en regnig dag. Oavsett om det är en tjusig hotellsvit eller ett enkelt altantak, så går det att trolla en hel del med kameran och korta skärpedjup för att lösa situation på bästa möjliga sätt!

♡ Vad händer om fotografen blir sjuk?
I vanliga tider hade jag dykt upp ändå trots en snuvig näsa eller halt ben. Jag skulle ALDRIG lämna ett brudpar i sticket. Däremot tas förkylningssymptom på mycket stort allvar i dessa tider och jag vill inte på något sätt äventyra er hälsa. Om olyckan mot all förmodan skulle vara framme så att skador uppkommer på min utrustning, en familjetragedi inträffar eller att jag blir allvarligt sjuk så gör jag allt för att ordna tillfällig utrustning eller en likvärdig ersättare till eran fotografering. Jag har ett stort nätverk av både professionella fotografer, mer om detta står i avtalet.

♡ Hur får vi använda bilderna som vi får efter fotograferingen?
Ni får använda bilderna helt fritt! Beställa hur många förstoringar ni vill, göra album, dela med er i sociala medier, på bloggen eller i lokaltidningen. Av upphovsrättsliga skäl önskar jag att ni anger mig som fotograf eller taggar mig vid publicering. Och så hjälper jag gärna till att redigera om ni har några önskemål på att förändra bilden. Ett tokigt Instagramfilter kan tyvärr ge en missvisande bild av mitt varumärke! Välj en fotograf vars bilstil ni älskar, istället för att tänka att ni kan lösa det själva senare. Jag menar, man målar ju inte om en tavla själv hemma som en konstnär arbetat på i flera timmar! ;)

 

♡ Våra kompisar gifter sig nästa sommar, när ska de höra av sig om de oxå vill boka dig?
Nu nu nu! Så fort de har ert datum rekommenderar jag att kontakta den fotograf som man är intresserade av att anlita. Bokningarna trillar in över ett år i förväg. Extra viktigt att vara ute i god tid kommande säsong då många blivit tvungna att skjuta upp sina planerade bröllop pga Corona. Hos mig behöver era vänner inte ens ha bestämt vilket prispaket som de vill köpa. Det viktigaste är att jag vet om vilket datum bröllopet äger rum så kan jag reservera det. Bokningsavgiften är samma för alla paket.

_DSC7105-1.jpg
_DSC9132.jpg
_DSC9265.jpg

Helena & Viktor

Älvkarleby 15/7 2021

Hanna & Dennis

Borås 8/8 2020

Ylva & Niclas

Uppsala 10/8 2019