top of page
B R Ö L L O P 2023/2024
Jag är så glad att ni är här!

Varmt välkommen till mitt lilla hörn på internet!

Kanske har ni precis hittat rätt i djungeln av duktiga bröllopsfotografer? Att få uppdraget som fotograf på en så stor dag är en enorm ära. Bröllop är enligt mig bland det absolut vackraste en fotograf kan föreviga i bild. Alla fotografer har olika stilar och det är viktigt för mig att ni som blivande brudpar känner att jag är precis rätt fotograf för er!

Min önskan är att ni ska uppleva mig som en trygg och lugn bröllopsfotograf på er stora dag. 

Fina bröllopsbilder behöver inte vara så komplicerade. Jag ger utrymme till er som får spontana, tokiga ideér i stunden och jag vägleder er som inte har en aning om hur sjutton man ser sådär glad och kär ut på bild.

Letar ni efter en bröllopsfotograf som är: 

Avslappnad men professionell.

Har erfarenhet av tidigare bröllop (7 år, över 50 brudpar).

Proffs på naturligt ljus och vet bästa fotoplatserna trots stark sol.

Är pålitlig, lyhörd, barnkär & kreativ.

Har körkort och egen bil. Fota gärna bröllop även långt ute på landet!

Engagerad & tålmodig, både när barn är inblandade och när en partner kanske inte älskar att vara med på bild.

Har professionell utrustning - två kameror med tillhörande objektiv. Och MÅNGA minneskort som bara väntar på att fyllas med minnen från er dag!

 

- Då har ni kommit rätt.

SPONTANA ÖGONBLICK

Jag är med där allt händer, oavsett om ni anlitar mig till enbart porträtten eller en heldag. Att vara snabb med kameran och fånga ögonblick har under alla år med kameran varit något jag brinner starkt för. 

VACKRA
MILJÖER

Tillsammans fångar vi årstidens ljus i kreativa porträtt. Jag är fotografen för er som älskar bilder med färg, kontraster och magiskt motljus. Oavsett väder, solsken och regn, kommer vi föreviga eran dag på finaste sätt. Jag tar mig ann utmaningen - svensk sommar.

MINNEN
FÖR LIVET


Mitt uppdrag är att föreviga er dag i fina bilder och fånga dessa ögonblick för alltid. Vi kommer att skapa bilder som ni kan se tillbaka på för resten av livet och i generation efter generation. 

_DSC8728.JPG
075-lågupplöst.JPG
_DSC6164.JPG
bröllop Wiks slott.jpg
Brudtärnor.jpg
bröllop Wanbo herrgård.jpg

"Agnes är otrolig! Vi fastnade för hennes bildspråk men i övrigt visste vi inte alls vad vi ville ha och vi la allt vårt förtroende i Agnes händer, vilket var ett genidrag för OJ så nöjda vi är med bilderna! Hon var en stöttepelare som gjorde att fotomomentet aldrig kändes stressigt (som så mycket annat ju gör i bröllopsplaneringen!). Vi har så många fina bilder på oss som ser spontana och avslappnade ut (fast vi egentligen darrade som asplöv och svettades bort i sommarhettan!) och så fina bilder på släkt och vänner som vi håller varmt om hjärtat! Alla bilder känns så genuina för man märkte inte att hon var där med kameran så inga bilder känns uppställda eller stela. Alla borde ha med en Agnes på sin bröllopsdag!" - Hanna & Måns Runsten Swärd/Wedén

_DSC0714-4.jpg
Hon bakom kameran

Agnes Achrén, Norbergstjej född 1998

Med 14 inbokade bröllop inför sommaren 2017 startade jag upp mitt företag och drömyrke, bara några veckor innan studenten. Det var nämligen resan med UF-företag i gymnasiet som fick mig att våga satsa på min allra största dröm, att bli fotograf.

Jag är uppvuxen i Norberg men bor sedan 2020 i Morgongåva med min sambo Mattias och hunden Inez. Förutom på promenad i skogen trivs jag bäst i skidbacken en solig vinterdag, vid sjön en sommarkväll eller på en efterlängtad konserter. Dessutom har jag alltid varit väldigt barnkär och därför har det fallit mig naturligt att fotografera just många barnfamiljer genom åren. 

Jag beskrivs mestadels som lugn, lyhörd, påhittig och humoristisk. Min första instinkt i nya sammanhang är att läsa av människor och miljöer istället för att köra över andra och ta plats. Jag ser ofta bilderna framför mig som jag vill ta och är inte blyg för att vägleda er genom fotograferingens gång. Jag ger utrymme till er som får spontana, tokiga ideér i stunden och jag vägleder er som inte har en aning om hur sjutton man ser sådär glad och kär ut på bild. Det var lite kort om mig. Men den här speciella dagen ska ju faktiskt handla om er! 

Bröllopsfotograf Wanbo herrgård
Bröllopsfotograf Sala
_DSC6638 kopiera.jpg
305813219_955788695362209_6654807721957569128_n.jpg
bröllop sundbyholmsslott.jpg
bröllop sala silvergruva.jpg

H U R  G Å R  D E T  T I L L ?

BOKNINGSFÖRFRÅGAN: Vilken fotograf ni än vill anlita så rekommenderar jag er att ta kontakt så fort ni har ert datum. Som bröllopsfotograf börjar bokningarna trilla in över ett år i förväg. Känns min bildstil rätt i magen och i hjärtat får ni mer än gärna skicka en bokningsförfrågan. Den är inte bindande på något sätt utan bara en första kontakt! Jag återkommer till er så snart jag kan med besked om datumet! 

Om jag är tillgänglig för er så reserverar jag datumet i 10 dagar, då hinner vi kika på avtalet och svara på eventuella funderingar. 

Det händer tyvärr att jag får säga nej till bokningsförfrågningar när ett annat brudpar har hunnit före. Alltid så tråkigt, men jag kommer varmt rekommendera någon av mina kollegor i fotobranschen.

BOKA: Ta tid för att läsa igenom den information som finns här på hemsidan och som jag kommer skicka till er. För att fullfölja er bokning behöver ni godkänna vårat avtal i Kivra, lämna kontaktuppgifter och betala in en bokningsgaranti. Summan dras av på slutfakturan men betalas inte tillbaka om ni avbokar uppdraget helt.

Ni kommer även att få svara på min checklista, den ger mig en bättre bild av era förväntningar och önskemål på bröllopsbilderna. 

BRÖLLOPSMÖTE: För att era bröllopsbilder ska bli så fina och personliga som möjligt är det till stor hjälp att få höra era tankar och önskemål inför fotograferingen. Vi bokar in ett bröllopsmöte där vi tillsammans kommer att planera hela upplägget av fotograferingen. Jag lyssnar till era önskemål, vi tittar på inspirationsbilder och besöker även potentiella platser. Vi ska även kolla ut reservplaner om det mot förmodan blir regn så vi kan fotografera porträtten under tak.

Bor vi allt för långt ifrån varandra sker mötet digitalt.

FOTOGRAFERING: Mitt uppdrag är att föreviga er dag i fina bilder och fånga dessa oförglömliga ögonblick för alltid. Vi kommer tillsammans skapa bilder som ni kan se tillbaka på för resten av livet och i generation efter generation. 

Till fotograferingen har jag bakat ihop alla era önskemål tillsammans med mina ideér. Jag vill att ni ska uppleva porträttfotograferingen som avslappnad, rolig, mysig, spontan och självklart full av kärlek. Det här är eran stund tillsammans. Se det som en liten paus att andas ut och ta in allt mitt under denna långa dag. Under fotograferingens gång kommer jag ge er tips och ideér, så ni behöver inte känna någon osäkerhet i vad ni ska göra eller hur ni ska stå. Vi jobbar bara med naturliga poser som får er att se spontana, avslappnade och kära ut. Jag gillar att skapa bilder med mycket variation i urvalet. Ni kommer att få en fin blandning av både helbilder, halvbilder, närbilder och detaljbilder. 

REDIGERING: Efter fotograferingen går jag igenom alla rawfiler i datorn, plockar ut de bästa guldkornen och ger dem lite extra kärlek i mina bildredigeringsprogram. Att göra urgallring är en viktig service jag erbjuder mina kunder för att ni ska slippa se dubbletter, oskarpa bilder, bilder där folk gör lustiga miner eller blundar. Efterarbetet med bilderna tar många timmar för en fotograf och det är inget moment som vi kan "hoppa över", för att t.ex. få en snabbare leverans. Tänk er det som en bulldeg, jag har samlat in alla ingredienser, men nu behöver bullarna formas, jäsas och gräddas i ugnen! Däremot skickar jag er mer än gärna några smakprover dagarna efter bröllopet. 

LEVERANS: När bildbehandlingen är klar, samt att jag mottagit er fulla betalning levereras era bilder högupplösta med fri användningsrätt på ett fint USB. Självklart finns jag kvar för er efteråt om ni vill ha tips på vad ni kan göra med bilderna!

 

Efter fotograferingen finns det även möjlighet att beställa fotoprodukter direkt ifrån mig. Jag har ett litet men noga utvalt sortiment som jag fyller på och utökar allt eftersom. Jag erbjuder bl.a. tavlor och album.

Bröllop söderbärke
_DSC7702.JPG
_DSC8968.jpg

"Alltså du är för grym! I fredags skålade vi för oss och för de fantastiska bilderna som du skapat! Vi är evigt tacksamma och otroligt nöjda! Du var så proffsig som smög runt och fångade dessa ögonblick. Ögonblick som vi kommer kunna kolla tillbaka på och dras tillbaka till den bästa dagen i våra liv.

Tusen tack Agnes <3" - Elin Hammarqvist

_DSC6803-2.jpg
_DSC1054.JPG
_DSC0988.JPG
vigsel strömsholms slottskapell.JPG
_DSC4155.jpg
0357.JPG

L    E   D   I   G   A      L   Ö   R   D   A  G  A  R     2  0  2  3

Augusti         September

 

 

 

TVÅ DATUM KVAR                     TRE DATUM KVAR                        ETT DATUM KVAR                  

Maj             Juni           Juli 

 

 

 

TVÅ DATUM KVAR                          TVÅ DATUM KVAR                               

Frågor & Svar

♡ Fotar du bröllop på andra platser förutom i Västmanland och Uppsala län? 

Ja absolut gör jag det! Jag har fotograferat bröllop både nere i Borås, utanför Gävle och uppe i Dalarna. 

♡ Vi är inte bekväma framför kameran, hur ska vi lyckas bli bra på bild? 

Ingen av mina kunder är modeller eller har någon större erfarenhet av att stå framför kameran. Så jag har absolut inga förväntningar på er som ni behöver leva upp till. Vi hjälps åt och jag kommer berätta var ni ska stå och säga till om något skulle se tokigt ut. Jag instruerar brudpar nästan varje helg hela sommaren. Ni kan känna er trygga med mig. Andas, försök ha kul och va bara er själva så blir det bra ska ni se!

♡ Vad händer om det regnar på fotograferingen?
Vi kommer ALLTID att ha en plan B i bakfickan! Det sista jag vill är att vi ska bli stående i spöregn och inte veta vart vi ska ta vägen. Redan på våran konsultation har vi tillsammans tittat ut reservplaner om det mot förmodan skulle bli en regnig dag. Oavsett om det är en tjusig hotellsvit eller ett enkelt altantak, så går det att trolla en hel del med kameran och korta skärpedjup för att lösa situation på bästa möjliga sätt! Jag lånar även ut fina bröllopsparaplyer och rekommenderar att fota ute så långt vädret tillåter.

♡ Vad händer om fotografen blir sjuk?
I vanliga tider hade jag dykt upp ändå trots en snuvig näsa eller stukad fot. Jag skulle ALDRIG lämna ett brudpar i sticket och inte dyka upp. Däremot tas förkylningssymptom på mycket stort allvar i dessa tider och jag vill inte på något sätt äventyra er hälsa. Om olyckan mot all förmodan skulle vara framme så att skador uppkommer på min utrustning, en familjetragedi inträffar eller att jag blir allvarligt sjuk så gör jag allt för att ordna tillfällig utrustning eller hjälpa er med tips på en likvärdig ersättare till eran fotografering. Jag har ett stort nätverk av duktiga fotografer.

♡ Hur får vi använda bilderna?
Ni får använda bilderna helt fritt för privat bruk! Beställa hur många förstoringar ni vill, göra album, dela med er i sociala medier, på bloggen eller i lokaltidningen. Av upphovsrättsliga skäl önskar jag att ni anger mig som fotograf eller taggar mig vid publicering. Och så ber jag er att inte redigera bilderna då ett tokigt Instagramfilter tyvärr kan ge en missvisande bild av mitt varumärke. Välj en fotograf vars bilstil ni älskar, istället för att tänka att ni kan lösa det själva senare! 

 

♡ Våra kompisar gifter sig nästa sommar, när ska de höra av sig om de också vill boka dig?
Nu nu nu! Så fort de har ett datum rekommenderar jag att kontakta den fotograf som man är intresserade av att anlita. Bokningarna trillar in över ett år i förväg. Extra viktigt att vara ute i god tid kommande säsong då många blivit tvungna att skjuta upp sina planerade bröllop pga Corona. Hos mig behöver era vänner inte ens ha bestämt vilket prispaket som de vill köpa. Det viktigaste är att jag vet om vilket datum bröllopet äger rum så kan jag reservera det. Bokningsavgiften är samma för alla paket.

♡ Kan man boka en provfotografering hos dig? 

Ja detta är en nyhet 2022! Brudpar som bokat sin bröllopsfotografering är välkomna till mig i Morgongåva för en mindre (frivillig) provfotografering. Vill man fotografera med mig innan man bokar så är ni välkomna för en vanlig familj eller parfotografering. Detta faktureras enligt ordinarie prislista. 

Bröllop fagersta
bröllopsfotograf fagersta
juli.jpg

Elin & Marcus

Sundbyholms slott - 15 juli 2022.