Porträttfotografering

 Varmt välkommen hit! Så roligt att just du är nyfiken på att fotografera med mig!  Tillsammans förevigar vi de dyrbaraste ni har i livet i bild - familjen, graviditeten, barnen & kärleken. Varma höstfärger, äppelblom eller magiskt vinterljus! Alla våra fyra årstider kan erbjuda riktigt fina miljöer. Vilken är er favorit? 

Vår resa från bokning till leverans..

1. Bokning

Alla fotografer har olika stilar och jag vill att ni ska känna att jag är precis rätt fotograf för er. Känner ni när ni ser mina bilder att "JA, såhär vill vi att våra bilder ska se ut!"? Tjoho va kul! Ni är varmt välkomna att skicka en bokningsförfrågan till mig så att vi kan få kontakt med varandra. Det gör ni enkelt längst ned på sidan. 

 

När vi har fått kontakt med varandra kommer ni få ta del av mina avtal. I dessa står det bl.a. om hur ni som kund får använda bilderna, vem som äger upphovsrätten och vad som händer om någon blir sjuk till fotograferingen. Dessutom har ni även möjlighet att ge samtycke till mig som fotograf att få visa upp era fina bilder i mina medier.

 

Inga konstigheter? Toppen! Vi bestämmer därefter en ledig tid som passar och jag skickar er bokningsfakturan. Den dras av på slutfakturan och är en garanti för er fototid. När bokningsgarantin är betalad är er bokning registrerad!

 

OBS! Det är viktigt att du som vill göra gravid eller nyföddfotografering hör av dig i god tid för att garantera lediga datum!!

3.Fotografering

Genuin glädje lyser igenom bilderna och det gäller stora som små. Jag vill att ni ska uppleva fotograferingen som avslappnad och spontan, inte påtvingad och stel. Jag försöker alltid göra fotograferingen på ett så roligt och lekfullt sätt som möjligt, särskilt för de allra minsta. 

Under fotograferingens gång ger jag er tips och ideér, så ni kommer inte behöva känna någon osäkerhet i vad ni ska göra eller hur ni ska stå. Det går jättebra att ta med ombyten, accessoarer eller annan rekvisita om man vill ha lite mer variation i bilderna.

Under mina fotograferingar vill jag alltid skapa bilder med variation i urvalet. Ni får ställa upp vilka konstellationer ni vill och vi fotar så mycket vi hinner och har lust med! Vi blandar både gruppbilder, spontana busbilder och enskilda porträtt  - beroende på fotografering och utifrån era önskemål.

5.Ert personliga webbgalleri

När sållningen är klar, samt att jag mottagit er fulla betalning, får ni inloggningsuppgifter till ert personliga webbgalleri. Det är då dags för er att välja ut era favoritbilder. 

I galleriet kan ni i lugn och ro bläddra bland guldkornen från fotograferingen. Webbgalleriet är endast till för att ni som kund smidigt ska kunna göra er bildbeställning, jag kan tyvärr inte erbjuda galleriet som någon backup tjänst eller digitalt för-alltid-tillgänligt album i dagsläget. Jag kan därför behöva sätta en deadline för sista beställningsdag, då jag behöver frigöra utrymme för nya kunder.

Ni betalar endast för de bilder ni förälskar er i allra mest. Och ni får själva välja hur ni vill få dessa levererade. 

2. Planering

Åh så roligt att ni vill fotografera med mig! Nu kan jag äntligen börja baka ihop era önskemål med mina kreativa idéer inför fotograferingen. Jag har i dagsläget ingen studio utan jobbar främst utomhus med naturligt ljus och fina miljöer. För nyföddfotografering och smash the cake passar det oftast bättre att vara inomhus. Jag erbjuder därför även mina kunder "hemma hos- fotografering". 

Fotografera ute? Vi bestämmer i förväg ut en plats som både tilltalar er och är lämplig att fotografera på. Ni får gärna komma med önskemål men jag har även flera förslag på platser med fint ljus som jag rekommenderar. Visar prognosen regn bokar vi om till en annan dag!

Fota hemma hos er? En enkel vägg som bakgrund och lagom med utrymme. Det går oftast att ordna i ett vanligt hem! Mer komplicerat än så är det inte. Jag tar med den utrustning som behövs för att anordna en liten studio i ert vardagsrum. Ni kan vistas i en trygg miljö utan att behöva ta er någonstans.

 

Har du som ska göra en gravidfotografering önskemål på att låna en av mina vackra klänningar som finns till låns så ses vi oftast någon vecka innan för att prova ut.

Till smash the cake -fotografering får ni bestämma färgtema på tårta och pynt.

4.Retusch

Efter fotograferingen går jag igenom alla rawfiler i datorn, plockar ut de bästa guldkornen och ger dem lite extra kärlek i mina bildredigeringsprogram. Att göra urgallring är en viktig service jag erbjuder mina kunder för att ni ska slippa se dubbletter, oskarpa bilder, bilder där folk gör lustiga miner eller blundar. 

Alla beställda bilder levereras fullt redigerade. I paketet ingår redigering såsom exponering, färger och toner, vid all övrig redigering (ta bort, lägga till, mer ingående redigering) tillkommer debitering per timme. Inga extra kostnader utan överenskommelse.

5.Leverans

Vad passar er bäst? Digitala filer med obegränsad användning och kreativa möjligheter? Eller en färdig produkt direkt från mig, klar att hänga på väggen?

Era favoritbilder som ni valt att få på ett fint USB levereras redigerade och högupplösta med fri användningsrätt. Det är fritt fram att själva beställa förstoringar eller publicera i sociala medier! Men låt dem inte bara ligga på datorn, gör någonting fint med dem!

Jag finns självklart kvar om ni vill ha tips och råd kring vad ni kan göra med bilderna!

Det är alldeles för lätt hänt att ett USB minne bara blir liggande.. Vill ni spara tid och få hjälp på traven så finns även fine art printar, linneboxar, fotoblock och mindre album att beställa direkt ifrån mig.

Efterarbetet kan ta lite olika lång tid beroende på säsong och omfattning. Vanligtvis är leveranstiden för digitala bilder ca 2-3 veckor. För produkter tillkommer 1-3 veckor i leveranstid beroende på leverantör.

Spontana ögonblick, vackra miljöer & minnen för livet.

Priser 2020

familj, gravid, kärlekspar.

STARTKOSTNAD

1 200 kr

Detta ingår: 

Fotografering upp till 60 min på

fin utvald plats.

♡ Webbgalleri med alla utvalda bilder

för urval.

Efterarbete & redigering av bilder.

Lån av rekvisita, plädar, leksaker, korgar & gravidklänningar.

Kostnadsfri ombokning vid sjukdom/dåligt väder.

Bilderna säljs separat efter fotograferingen.

BILDER PÅ USB 

- Bilderna levereras högupplösta med fri användningsrätt. Beställ själv obegränsat med förstoringar, publicera i sociala medier, på bloggen eller till egna projekt.

 

Enstaka:  450:- /st

Bildpaket: 

5 stycken 1900:-    

10 stycken 2900:-.  

FÖRSTORINGAR

Printat hos proffslabb på matt fine art papper.

 

30x40: 600:-

40x50: 750:-

50x70: 900:-

PRESENTKORT

Gåvan som skapar minnen för livet, en upplevelse 

och fina tavlor på väggen. Det går hur bra som helst att ge bort ett presentkort hos mig! 

Kortet är giltigt ett år och går att ladda med valfri summa. 

Dessutom tillkommer ingen extra avgift!

Vanliga frågor & svar

♡ I VILKEN VECKA REKOMENDERAR DU ATT MAN GÖRA EN GRAVIDFOTOGRAFERING?

En gravidfotografering gör oftast runt vecka 28 - 35, men ni får bestämma själva när ni tror det känns bäst. Se till att boka i god tid så vi kan vara säkra på att det finns lediga tider. 

♡ VAD SKA VI HA PÅ OSS?

Det som ni själva tycker är fint, det som ni känner er bekväma i! Ljusa färger, naturfärger, pastell blir väldigt fint på bild. Färglatt också, men undvik gärna stora galna mönster som tar all fokus från era ansikten. Är ni flera som ska fotas tillsammans är det väldigt fint om ni kanske matchar.

♡ FÅR JAG LÄGGA UPP BILDERNA JAG KÖPT AV DIG PÅ MIN FACEBOOK, INSTAGRAM OCH BLOGG?

Självklart! Det är superroligt att se att ni delar med er av era fina bilder till släkt och familj. Komihåg bara att skriva med "Fotograf Agnes Achrén". Det går även bra att tagga mig @fotografagnes.

♡ HUR GAMMAL SKA BEBISEN VARA NÄR JAG BOKAR NYFÖDDFOTOGRAFERING?

Allra helst vill jag att ni bokar redan innan bebisen är född! Jag brukar fota nyföddbilder innan de blivit 14 dagar, eftersom de sover som allra mest under denna period. Då minskar vi sprattel och bebisen är mycket lättare att posera när den sover gott. Vi preliminärbokar ett datum ca två veckor efter ert BF. Jag är flexibel om vi behöver skjuta eller flytta fram fotograferingen. 

Har er bebis redan hunnit titta ut innan ni bokat? Inga problem - hör av er så löser vi det.

♡ HUR GÅR EN SMASH THE CAKE - FOTOGRAFERING TILL?

Smash the cake är ett amerikanskt koncept av en 1års -fotografering där det dukas fram ett riktigt tårtkalas. Under första delen av fotograferingen tar vi vanliga, fina1-års porträtt. Sedan dukar vi fram tårta, ballonger och vimplar efter det färgtema som ni har valt. En superrolig fotografering med bilder som verkligen speglar ert barns nyfikenhet och busiga personlighet.

Bokningsförfrågan

Så kul att ni är intresserade av att boka mig! Jag rekommenderar er att ta del av informationen som finns på sidan innan ni skickar er bokningsförfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer jag till er så snart som möjligt! Berätta jättegärna om vilka ni är och vad ni har tänkt er, för att jag ska kunna planera fotograferingen så bra som möjligt behöver jag all info jag kan få.

arrow&v
 

FÖLJ MIG!

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
  • Namnlöst-1

© Fotograf Agnes Achrén 2020 | Innehar F-skatt